Оригінальні рецепти з огірками

Рецепти

В спеку хочеться легких та охолоджуючих страв. Ми підібрали декілька цікавих та яскравих рецептів з огірками, як основним інгредієнтом. Комбінуйте, фантазуйте. Смачного!

Салат з огірків і дині

Салат з огірків і дині

Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 середніх огірків, розрізаних уздовж навпіл
  • ¾ ч.л. солі
  • 2 ст.л. рисового оцту (можна замінити яблучним або винним)
  • 1 ст.л. підсмаженої кунжутної олії (можна замінити оливковою)
  • 2 ч.л. соєвого соусу
  • 1 ч.л. подрібненого червоного перцю
  • 1 ч.л. цукру
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізаних
  • 300 г дині, шкірку очистити, насіння видалити, м’якоть нарізати шматочками до 3 см
  • 1 пучок крупно нарізаної кінзи
  • 1 ч.л. підсмаженого чорного або білого кунжуту

Приготування

  1. З огірків потрібно прибрати насіння. Решту м’якоті наріжте шматочками товщиною до 3 см і перекладіть на сито з дрібними вічками, встановлене над мискою. Посоліть і залиште на 15 хвилин.
  2. Змішайте 2 ст. ложки оцту, 1 ст. ложку підсмаженої кунжутної олії , 2 ч. л. соєвого соусу, 1 ч.л. подрібненого червоного перцю , 1 ч. л. цукру , часник, ½ ч.л. солі, поки сіль і цукор не розчиняться.
  3. Перекладіть огірки, диню, кінзу у велику миску, залийте заправкою та обережно перемішайте. Посипте кунжутом.

Смажений перець з лимонною рікоттою та огірками

Смажений перець з лимонною рікоттою та огірками

Інгредієнти на 8 порцій:

  • ½ стакана волоських горіхів
  • 6 ст.л. оливкової олії
  • 4 шт солодкого перцю або сорту анахайм (можна замінити іншим солодким перцем невеликого розміру)
  • 1½ склянки рікотти (можна замінити вершковим сиром)
  • 1 лимон
  • 6 шт середніх огірків без шипів або звичайних , попередньо очищених від шкірочки
  • 1 чашка листя м’яти

Приготування

  1. Волоські горіхи підсмажте у духовці до золотавої скоринки. Охолодіть і подрібніть їх.
  2. У великій сковорідці (бажано чавунній) нагрійте 2 ст. олії. Готуйте перець, струшуючи сковороду та час від часу перевертаючи, доки шкірка злегка не обвуглиться, а м’якоть не стане м’якою, 6-8 хвилин. Охолодіть, і, якщо перець великий, розріжте його уздовж навпіл.
  3. Змішайте рікотту і 2 ст. л. олії в невеликій мисці. Дрібно натріть цедру з лимона і добре перемішайте. Підсоліть.
  4. Змішайте перець, огірки, м’яту (листочки можна порвати, якщо вони великі) та половину волоських горіхів у великій мисці. Лимон, що залишився, розріжте навпіл і вичавіть сік у миску. Додайте 2 ст. олії, приправте сіллю та перемішайте.
  5. Перекладіть суміш овочів на блюдо. Додайте лимонну рикотту та зверху посипте рештою волоських горіхів. Збризніть ще олією і приправте чорним перцем.

Салат з огірків і цибулі

Салат з огірків і цибулі

Інгредієнти на 8 порцій:

  • 6 середніх огірків без шипів або звичайних (попередньо очищених від шкірочки) нарізати тонкими кільцями
  • ½ маленької червоної цибулі, нарізати тонкими півкільцями
  • 1 ч.л. солі
  • ¼ чашки рисового оцту (можна замінити яблучним або винним)
  • 2 ч.л. цукру
  • чорний свіжозмелений перець
  • листя свіжої м’яти (для прикрашення)

Приготування

  1. Змішайте огірки, цибулю і сіль в мисці. Дайте постояти, допоки огірки почнуть виділяти сік.
  2. Обережно натисніть на огірки, щоб випустити більше соку, але щоб не розвалилися. Перекладіть овочі, струсивши рідину. Перемішайте з оцтом і цукром, приправте сіллю і перцем. Зверху прикрасьте м’ятою.

Огірковий коктейль з динею

Огірковий коктейль з динею

Інгредієнти на 6 порцій

  • 1 маленька диня сорту Медова роса
  • 2½ склянки кокосової води
  • ⅓ чашки листя м’яти
  • 2 ст.л. соку лайма
  • ½ ч.л. солі
  • 1 огірок

Приготування

  1. Диню очистити від шкірки та насіння, нарізати шматочками приблизно по 3 см, збити в блендері, заморозити.
  2. Змішайте диню, кокосову воду, м’яту, сік лайма, сіль, огірок (очистити від шкірки, нарізати шматочками) та 2 склянки льоду і збийте в блендері до однорідності. Розподіліть по склянках, потім прикрасьте скибочками огірка.

Пікантний салат з персиків і огірків

Пікантний салат з персиків і огірків

Інгредієнти на 4 порції:

  • ⅓ чашки сирого гарбузового насіння
  • оливкова олія
  • сіль
  • 1 стручок кардамону
  • 1 ціла гвоздика
  • ½ ч. л. зерен коріандру
  • ½ ч. л. насіння кмину
  • 1 серрано чилі, дрібно натертого (можна замінити гострим червоним меленим перцем)
  • 1 зубчик часнику, дрібно натерти
  • 3 ложки дрібно нарізаної петрушки
  • 3 ложки дрібно нарізаної кінзи, плюс листя з ніжними стеблами для подачі
  • 3 ложки (або більше) свіжого лимонного соку
  • 2 середні огірки, нарізані шматочками по 3 см
  • 4 середні жовті персики, нарізані шматочками 3-4 см
  • 1 авокадо, нарізати шматочками по 3 см
  • 1 ложка підсмаженого насіння кунжуту

Приготування

  1. У духовці, розігрітій до 180°, підсмажте, помішуючи, гарбузове насіння до золотисто-коричневого кольору 5-7 хвилин. Дайте охолонути. Перекладіть у невелику миску та додайте 1 ст. л. олії, посоліть.
  2. Підсмажте кардамон, гвоздику, коріандр і кмин на сухій маленькій сковороді на середньому вогні, час від часу помішуючи, до появи аромату (приблизно 2 хвилини). Видаліть насіння зі стручка кардамону, подрібніть разом з іншими спеціями в млині для спецій або за допомогою ступки. Змішайте у великій мисці з чилі, часником, петрушкою, подрібненою кінзою, лимонним соком і олією (приблизно ¼ склянки) посоліть.
    Додайте огірок і перемішайте. Дайте постояти 5 хвилин.
  3. Додайте персики, авокадо і половину гарбузового насіння в огіркову суміш і щедро посоліть. Викладіть на тарілку, спробуйте та додайте (за потреби) солі та/або лимонного соку.
  4. Подавайте, посипавши насінням кунжуту, листям кінзи та рештою гарбузового насіння.

Полунично-огірковий лід

Полунично-огірковий лід

Інгредієнти на 24-30 порцій

  • 2 огірки, очистити від шкірки, нарізати
  • 300 гр замороженої полуниці
  • 1½ ложки дрібно натертої цедри лайма
  • ½ чашки свіжого соку лайма
  • ½ чашки цукру
  • сіль

Для приготування знадобляться тридцять формочок для льоду по 60 гр та дерев’яні палички.


Приготування

  1. Подрібніть у блендері огірки, полуницю, цедру лайма, сік лайма та цукор до однорідного стану. Перекладіть у миску. Приправте сіллю та перемішайте.
  2. Розлийте полунично-огіркову суміш у формочки для льоду. Накрийте та вставте палички. Заморожуйте до твердого стану, принаймні 4 години. Форми ненадовго занурюйте в гарячу воду, щоб легко дістати морозиво.

Фатушш з Кесо Фреско

Фатушш з Кесо Фреско

Інгредієнти на 4 порції:

  • 5 ч. л. заатара (спеції, можна використати окремо кунжут, сушений чебрець, майоран, сумаху)
  • оливкова олія
  • 2 піти, розрізати на 4 частини,і порвати на шматочки приблизно по 3 см.
  • 3 ст. л. лимонного соку
  • 2 ч. л. меду
  • 1 салат Ромен, розрізати навпіл вздовж, потім впоперек на шматки 1,5-2 см
  • 1 маленька червона цибулина, тонко порізати
  • 2 огірки, розрізати вздовж на 4 частини, потім впоперек на шматки 1,5-2 см
  • 1 чашка розрізаних навпіл помідорів черрі
  • 1 чашка листочків кінзи
  • 1 чашка листочків петрушки
  • ½ чашки кропу
  • ½ чашки листя м’яти
  • сіль
  • 120 гр Кесо Фреско (можна використати Моцареллу або Фета)
  • сумах (замінити можна соком лимона, або ж розмеленими ягідками барбарису)

Приготування

  1. Змішайте 4 ч.л. заатару з ⅓ склянки олії в маленькій мисці. Розкладіть піту на застеленому пергаментом деку, збризніть олією з заатаром і перемішайте. Випікайте в духовці, розігрітій  до 180°, до золотистого кольору та хрусткої скоринки 12-15 хвилин. Дайте охолонути.
  2. Змішайте сік лимона, мед, 3 ст. л. олії, 1 ч.л. заатар у великій мисці. Додайте ромен, цибулю, огірки, помідори, кінзу, петрушку, кріп, м’яту та хрумкі шматочки піти, посоліть та перемішайте.
  3. Перекладіть на блюдо. Зверху посипте Кесо Фреско та сумахом.


Зелена квасоля та огірки з місо (заправкою)

Зелена квасоля та огірки з місо (заправкою)

Інгредієнти на 4 порції:

  • 3 огірки
  • сіль
  • 500 г зеленої квасолі
  • 1 невеличкий (приблизно 3 см) шматочок імбиру, очищений, дрібно натертий
  • 1 Серрано або Фресно чилі, дрібно натерти
  • 1 зубчик часнику, дрібно натерти
  • ⅓ чашки рисового оцту (можна замінити яблучним або винним)
  • ¼ чашки білого місо
  • ¼ чашки оливкової олії
  • ½ ложки підсмаженої кунжутної олії (можна замінити рафінованою оливковою олією)
  • підсмажений кунжут і нарізана цибуля (для подачі)

Приготування

  1. Злегка подавіть огірки качалкою, потім поламайте на шматочки. Змішайте з дрібкою солі в середню миску. Дайте постояти.
  2. Стручкову квасолю покладіть у великий поліетиленовий пакет, який можна закривати, закрийте та розбийте качалкою, поки більша частина квасолі не розкриється та не зм’якшиться.
  3. Змішайте імбир, чилі, часник, оцет, місо, оливкову олію та кунжутну олію в середній мисці до однорідності. Додайте заправку і сіль до квасолі у пакет.
  4. Злийте сік з огірків і додайте в пакет з квасолею. Обережно струсіть, щоб з’єднати. Перекладіть салат на тарілку і посипте зверху кунжутом і цибулею.

Салат з помідорами та авокадо

Салат з помідорами та авокадо

Інгредієнти:

  • 1/4 cтакана оливкової олії першого віджиму
  • сік 1 лимона
  • 1/4 ч. л. меленого кмину
  • сіль
  • чорний свіжозмелений перець
  • 3 авокадо, порізати кубиками
  • 0.5 кг помідорів черрі, розрізати навпіл
  • 1 невеликий огірок, нарізаний півкільцями
  • 1/3 стакана кукурудзи
  • 1 халапеньо, подрібнити (за бажанням)
  • 2 ст.л. свіжонарізаної кінзи

Приготування

  1. У невеликій мисці змішайте олію, лимонний сік і кмин. Приправте заправку сіллю і перцем.
  2. У великій мисці для подачі змішайте авокадо, помідори, огірок, кукурудзу, халапеньо та кінзу.
  3. Акуратно полийте заправкою та подавайте.

Рулетики з огірків, перцю та фети

Рулетики з огірків, перцю та фети

Смажений перець і вершковий сир фета, вкриті тонким шаром огірка забезпечують ідеальний баланс смаків, щоб приголомшити ваших гостей.

Інгредієнти:

  • 1 червоний перець
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1 огірок
  • 200 г твердої фети, нарізаної кубиками 1,5 см

Приготування

  1. Розігрійте духовку до 200°C. Перець викладіть на деко, змастіть олією і смажте 15-20 хвилин до м’якості. Помістіть у поліетиленовий пакет на 10 хвилин, потім очистіть. Наріжте квадратиками по 2 см, видаливши насіння.
  2. За допомогою овочечистки відріжте довгі смужки з обох боків огірка, поки не досягнете насіння. Покладіть смужки на дошку (розділіть навпіл, якщо вони довгі) і покладіть на кожну квадратик перцю та кубик фети.
  3. Згортаємо і закріплюємо зубочисткою.

Салат із кавуна та огірка

Салат із кавуна та огірка

Інгредієнти:

  • 3 склянки кавуна, нарізаного кубиками
  • 1 огірок без шипів або очистити від шкірочки звичайний
  • 10 листочків м’яти, подрібнених
  • ¼ склянки оливкової олії з базиліком
  • 2 ст. л. темного бальзамічного оцту з Модени (можна замінити винним оцтом)                                                    

Приготування

  1. У мисці з’єднайте всі інгредієнти і перемішайте.
  2. Дайте постояти в холодильнику принаймні годину, періодично помішуючи, щоб смаки з’єдналися.

Салат з кавуном, огірком і м’ятою з фетою

Салат з кавуном, огірком і м’ятою з фетою

Інгредієнти:

  • кавун
  • огірки
  • м’ята
  • сир фета (альтернативи сиру: сир халумі, свіжа моцарелла, салат Рікотта)
  • зелена цибуля
  • фісташки (альтернативи фісташкам: кедрові горіхи, гарбузове насіння, насіння соняшнику)
  • оливкова олія
  • бальзамічний оцет
  • сіль
  • чорний свіжозмелений перець
  • інші добавки за бажанням: базилік, червона цибуля, перець халапеньо, перець серрано

Приготування

  1. Відріжте скибочку 3-4 см від кавуна, а потім розріжте його на четвертинки.
  2. Наріжте огірки кільцями 1-1,5 см, а потім четвертинками.
  3. Наріжте цибулю дрібними кільцями. М’яту наріжте шматочками. Наріжте кубиками фету і подрібніть фісташки.
  4. У мисці змішайте огірок, цибулю та м’яту з невеликою кількістю оливкової олії. Додайте фету, обережно перемішайте
  5. Покладіть кавун на тарілку. Ложкою викладіть на кавун огіркову суміш, фету. Збризніть бальзамічним оцтом. Посипте подрібненими фісташками, посоліть і посипте чорним свіжим меленим перцем.

Огіркова райта (соус)

Огіркова райта (соус)

Інгредієнти:

  • 1 ч.л. насіння кмину
  • 1 cтакан звичайного знежиреного йогурту, типу Грецького
  • 1 середній гладкий огірок,  дрібно нарізати
  • мелений червоний чилі
  • 1 ст.л. дрібно нарізаної м’яти або кінзи
  • сіль

Приготування

  1. Підсмажте насіння кмину на сковороді, поки вони не почнуть лускати і пахнути, приблизно 1 хвилину. Перенесіть насіння в ступку і товкачик і подрібніть в крупний порошок.
  2. У середній мисці змішайте йогурт, кмин, огірок, порошок чилі та м’яту або кінзу.
  3. Приправте сіллю за смаком і подавайте.

Охолоджений суп з огірків і авокадо

Охолоджений суп з огірків і авокадо

Інгредієнти на 2 порції:

  • 800 г огірків
  • 2 стиглих авокадо (400гр)
  • 1 зубчик часнику, подрібнити
  • 1 ч. л. коріандру, підсмажити та перемолоти
  • сік з 1 великого лимона
  • цедра з одного великого лимона
  • 1 склянка звичайного йогурту
  • ½ ч. л. солі
  • 1-1 ½ склянки води, скільки потрібно для розрідження
  • Інгредієнти для топінгу:
  • ½ великого стиглого авокадо
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • ¼ ч. л. меленого перцю чилі
  • 2 ст. л. насіння коноплі

Приготування

  1. Огірок очистити від шкірки і розрізати вздовж навпіл. Вийняти насіння з внутрішньої сторони кожної половинки. Поріжте огірок і помістіть у блендер.
  2. Розріжте авокадо навпіл і видаліть кістку. Почистіть авокадо від шкоринки і помістіть його в блендер разом з огірком. Додайте часник, мелений коріандр, йогурт, лимонний сік, цедру і сіль. Змішуйте, доки суп не стане однорідним, за потреби додаючи воду. Перекладіть у миску і поставте в холодильник для охолодження.
  3. Наріжте авокадо кубиками і змішайте з лимонним соком і пластівцями чилі (якщо полюбляєте гостре).
  4. Розділіть суп на дві миски та посипте зверху нарізаними кубиками авокадо та насінням коноплі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Марія Чурсіна
Магістр з агрономії. Закінчила ХДАУ. У 2010 році проходила виробничу практику на селекційно-випробувальній станції "Nunhems". У 2011 році працювала агрономом в ПП "Зелений Гектар", який займається вирощуванням саджанців плодових дерев, розсади суниці та овочів. У 2012 році була агрономом в компанії "АгроАналіз". З 2013 року працюю в інтернет-магазині "Супермаркет Насіння".
Оцініть автора
Агро Сіті
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: